Informace od profesionálů

MENU

  

OTOK

  

SVRAB

  

RAKOVINA

  

NEMOCI JAZYKA

  
Diskuze

MEDROL A DIETA

 Vladimíra Tancíková  16.3.2024 17:53

Prosím o odpověď, zda-li je nutné při užívání Medrolu 4 mg upravovat stravu, je pravda, že se nemá jíst maso (kromě ryb) a sýry? Medrol beru od června 2018, prozatím jsem to ani v příbalovém letáku nenašla.
Děkuji za odpověď.
Tancíková
Brumovice u Opavy

Odpovědět

Odpověď

Re: Medrol a dieta
 Cempírek

Ne, to není pravda. Maso, pokud nebude příliž slané a tučné, tak ho jíst můžete. Stejná pravidla platí i pro sýry.
U Medrolu je potřeba dodržovat neslanou dietu s nízkým obsahem sodíku a naopak s vysokým obsahem draslíku a s vysokým obsahem bílkovin.

Medrol v těle zadržuje sodík. Proto je důležité sledovat příjem soli, pokud ho užíváte. Pokyny pro stravu při Medrolu z roku 2010 doporučují konzumovat méně než 1,5 gramu sodíku denně. Vyhněte se přebytečné soli tím, že budete jíst čerstvé potraviny spíše než rychlé občerstvení nebo zpracované a konzervované výrobky.

Jezte potraviny s vysokým obsahem draslíku, jako jsou pečené brambory, meruňky, banány, mléčné výrobky, citrusové plody a špenát. Pomůže vám to vytvořit zdravou rovnováhu sodíku a draslíku.

Grapefruitová šťáva může zvýšit koncentraci Medrolu v těle. Při léčbě Medrolem nekonzumujte grepy ani džus z nich vyrobený. Pokud již delší dobu každodenně grepy konzumujete společně s Medrolem, tak nepřerušujte toto společné užívání, aniž byste se na tom dohodla se svým lékařem. Náhlé přerušení dodávky grapefruitové šťávy by mohlo vést k poklesu účinné koncentrace léku a zhoršení zdravotního stavu.

Medrol se užívá s jídlem nebo mlékem, aby nezpůsobil podráždění žaludku. Zároveň je potřeba omezit alkohol, který může společně s Medrolem způsobit nebezpečné krvácení v zažívacím traktu.

Medrol může zpúsobit změny v přerozdělení tuku na nežádoucí místa, jako je zadní část krku, břicho a obličej. Tyto změny ve tvaru těla se u každého pacienta projevují odlišně. Navzdory skutečnosti, že Medrol zvyšuje chuť k jídlu, dbejte na to, abyste se vyhnula přejídání a ujistěte se, že máte dostatek pohybu pro spálení kalorií, které by jinak byly uloženy jako tuky na zmíněných partiích.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Medrol a dieta
 Vladimíra Tancíková

Dobrý den,
děkuji moc krát za odpověď. Tuto "informaci" jsem před pár dny dostala od známé, proto jsem začala shánět informace a narazila jsem na Vaše stránky, tak jsem se raději zeptala. Bylo mi dost divné, že by mně na to moje ošetřující paní doktorka neupozornila. Solím málo a s nadváhou také nemám prozatím problém.
Ještě jednou moc krát děkuji a přeji krásný a pohodový den.
Tancíková

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Neustálý hlad, který se nedá zastavit
 ALENA

Pribirani na vaze viditelne otekani nohou a obliceje neustaly hlad ktery se neda zastavit hrozny

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Neustálý hlad, který se nedá zastavit
 Lenka

Beru Medrol roky...mam neustaly hlad,zveda se mi hlady zaludek pul hodiny po jidle.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Kortikoidy nebo MTX?
 Ivana

Dobrý den, jsem revmatička a chci se zeptat jestli není lepší užívat ob den 4 mg medrolu než 1x týdně 20 mg Methotrexátu, který na mě asi nemá žádné pozitivní výsledky, jelikož ho beru už asi 15 let a bolesti nohou a kloubů mám denně a to někdy hodně velké. Pokud jsem brala medrol a to i půl tbl. bolesti jsem neměla. Je mi 60 let a revmatik jsem od třiceti. Děkuji vám za odpověď. Ivana

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Kortikoidy a alkohol

 Marcela

Dobry den, dnes jsem absolvovala obstrik ramene davkou z 10 ml 1% mesocainu s 1 ml depo-medrolu. Mohu si dat pivo? Dekuji za radu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskýPřehled

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS